Gröndal, Klackberg

I hjärtat av Bergslagen, i norra Västmanland ligger gruvsamhället Norberg. I den lilla byn Klackberg, 3 km från centrum ligger vår gård i ett område som heter Gröndal. Det är precis som det låter, helt fantastisk natur och sjön Noren ligger nedanför huset. Byn består av sju hus som har varit gamla gruvbostäder. På gården bor vi, familjen Strandberg och våra fem islandshästar.
Klackberg är ett unikt natur- och kulturlandskap, där malm och kalk har brutits här ända sedan medeltiden. Kalken i berggrunden och marken har tillsammans med jordbruket, gruvdriften och ett gynnsamt lokalklimat format Klackbergs natur, flora och fauna.
Klackberg har gjorts till naturreservat för att skydda och bevara det här områdets växtlighet och för att det ska finnas ett trivsamt område för friluftsliv nära Norbergs tätort. I denna fantastiska natur kommer det nu att finnas möjlighet för dig och din häst att ta dig fram i många mil på väl planerade och underhållna rid och körleder. För dig som planerar ett stopp i Klackberg med övernattning på t ex Klackbergsgården så kan jag erbjuda "Hage & hö" till din häst över natten. Guidade ridturer med egen häst kan också erbjudas.

Hos oss kan du köpa karta och säsongskort för ridning på lederna.

Det finns många sjöar dit vi rider med hästarna. Vacker sommarbild tagen utöver sjön Noren Slaggstenslaven vid Gröndalsgruvan
För info och bokning: Helena Strandberg 0223-215 70, 073-780 22 82 • E-post klackberg@telia.com • Hemsida www.grondalsislandshastar.se
TOMT